Hírek, tanácsok
   
 1 | 2 | 3 | 4
2017-05-16
Az utóbbi években egyre több és több gyártó egyre több és több gyógyszere jelent meg a patikákban. A különböző gyártók saját országuk vagy térségük szabályozásának megfelelően sajátos tárolási utasításokat tüntethetnek fel a gyógyszerek dobozain. A különböző utasítások, tárolási útmutatók elbizonytalaníthatják a betegeket, a felhasználókat. Dr. Sánta Zsuzsa segít az eligazodásban!
2017-05-16
Tisztelt Betegeink és Vásárlóink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2015. február 1-jétől az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet 21/B. §-a alapján gyógyszer-visszaváltás feltételei a következőek:
1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy a gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet.
2. Csak az a gyógyszertár köteles a gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.
3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.
Megértésüket köszönjük!
2006-08-10
A humán gyógyszerek és csomagolásuk hulladékainak kezelésérõl szóló 20/2005. (VI. 10.) egészségügyi miniszteri rendelet intézkedik a lakosságnál felhalmozódott, valamint a gyógyszertárakban lejárt vagy fel nem használt gyógyszerek begyûjtésérõl és kezelésérõl.
2006-02-23
Az orrdugulás és a következményeként jelentkezõ gátolt orrlégzés gyakori tünet, mellyel -fõként rövidebb fennállás esetén - nem is fordulunk orvoshoz. Azonban a jelenség közérzetünket, mindennapjainkat kellemetlenül befolyásolja, épp ezért érdemes körüljárnunk a problémát.
2006-02-10
Szeretné elkerülni, hogy a tél rossz emlékeket hagyjon maga után? Bizonyára igen, ezért elõzze meg a bajt: juttasson a szervezetébe megfelelõ mennyiségû, létfontosságú nyomelemet! Ezekbõl az anyagokból (szelén, réz, bór, jód, mangán, vas...) - mint nevük is jelzi - csak kis mennyiségre van szükség, szerepük mégis nagyon jelentõs az élõ szervezet mûködésében. Hiszen optimalizálják a védekezõ mechanizmusok hatékonyságát, megkönnyítik a betegségek utáni felgyógyulást, és megelõzik a fogyókúra következtében esetlegesen fellépõ testi-lelki legyengülést. Biztos szövetségesként számíthat rájuk a csöpögõ orr és más téli kellemetlenségek elleni küzdelem során is.
   
 1 | 2 | 3 | 4