Hírek, tanácsok
1 | 2 | 3 | 4
2006-02-08
A megfázás (meghûlés, grippe) nem azonos az influenzával, bár néhány tünet hasonló és mindkettõt vírusok okozzák. A megfázásért leggyakrabban a grippe- és az adenovírus a felelõs. Az influenzát az influenzavírus különbözõ törzsei okozzák. A megfázás általában enyhe lefolyású, pár nap alatt gyógyszer nélkül is meggyógyul.
2006-01-27
A teacserje Kína déli tartományaiban õshonos, melyet a levelei miatt kezdtek termeszteni. Belõlük készül az illatos fõzet, a tea. A VII-IX. századi források a teáról mint a kínai állam egyik fõ jövedelmi forrásáról írtak, ezért termesztése késõbb már állami monopóliummá vált. A tea egyrészt élvezeti cikk, másrészt gyógyító ereje is van, de mindkettõ függ a minõségétõl.
2005-11-28
A felfázásos megbetegedéseket a baktériumok, - mégpedig, tízbõl kilenc esetben Escherichia coli baktériumok - elszaporodása okozza. A fertõzés könnyebben kialakul a terhesség alatt, a menopauzában lévõ nõknél, szexuális kapcsolatok révén, a férfiaknál pedig prosztatagyulladás esetén. Szerencsére e kellemetlen probléma kezelésére is van természetes megoldás.
2005-09-29
A fájdalom mindig egyedi, két ember fájdalma soha nem hasonlítható össze. A fájdalomtûrõ képesség azonban nem értékmérõje az embernek.
2005-09-19
Minden erõfeszítése ellenére gyermeke grimaszt vág, ha sült húst tesz elé, egyszerûen nem eszi meg a fõzeléket, vagy elszalad egy bögre tej láttán? Hogy hogyan próbálhatja meg mégis pótolni gyermeke étrendjében a válogatás miatt egyre jobban hiányzó tápanyagokat, megtudhatja írásunkból...
1 | 2 | 3 | 4