Testünk felépítése
   
 1 | 2
2011-02-07
Az ember váz nélkül összeroskadna és nem tudna mozogni. A csontváz merevíti ki a testet, és ugyanakkor megvédi a belsõ szerveket.
2011-02-07
Hiába rohannak az évek, mégis szeretnénk egészségünket és a fittségünket minél tovább megõrizni. Az egészség érték, nemcsak az egyénnek, hanem a családnak, a munkahelynek és a társadalomnak is. Ha figyelünk és vigyázunk egészségünkre, akkor sikerülhet megõriznünk ezt a pótolhatatlan kincset: testi - lelki jóllétünket.
2011-02-07
Az emberiség kezdeteitõl fogva nõk és a férfiak egyaránt ápolják, formálják hajukat. Az ókori perzsák például a vörösesbarna, fénylõ hajszínt adó hennát kedvelték, és a növény a mai napi divatos „hajfesték” maradt. Megjelenésünk egyik legszembetûnõbb eleme frizuránk, így annak ápoltsága, kiemelten fontos.
2011-02-07
Az ízületi és csontbetegségek legtöbbje krónikus probléma. Az ízület gyulladásos megbetegedései nemcsak az idõseket, hanem a fiatalabb, munkaképes korosztályt, sõt, a gyermekeket is sújtják. Az érintettek fájdalmakkal küszködnek, mozgásuk korlátozott, életminõségük romlik, s mindezek következményeként sokuknak a depresszióval is szembe kell nézniük.
2011-02-07
Ahhoz, hogy az ember megõrizze egészségét és fizikai erõnlétét naponta 10-12 ezer lépést kellene megtennie. Többségünk naponta átlagosan 4-5 ezer lépésnél nem tesz meg többet. A munkahelyünkre autóval megyünk, mozdulatlanul ülünk a kanapén - tévét nézünk. Hamarosan elfelejtjük a mozgás szépségét. A mozgás hiánya óhatatlanul betegségek kialakulásához vezet, mindenekelõtt szív- és érrendszeri problémákhoz, amelyek napjainkban az elsõ helyen állnak a világon a betegségek listáján.
   
 1 | 2